STUDIA PODYPLOMOWE
MBA HoReCa
z sesją stacjonarną
w Cambridge
Underpromise; overdeliver
Tom Peters
- 80% online w czasie rzeczywistym
- Sesja stacjonarna w Sopocie (2x) i Cambridge
- Międzynarodowy program i certyfikaty
- Moduły praktyczne z czołowymi ekspertami branży HoReCa
psycholog biznesu, wcześniej manager branży HoReCa
MBA HoReCa
To studia podyplomowe dla osób pełniących kierownicze stanowiska w branży hotelarskiej i gastronomicznej lub tych którzy chcieliby pełnić je przyszłości. To również wspaniałe rozwiązanie dla właścicieli hoteli oraz inwestorów, którzy chcieliby poszerzyć swoją wiedzę na temat branży oraz doskonalić swoje kompetencje menedżerskie.
Studia realizowane są we współpracy z Wyższą Szkołą Administracji i Biznesu w Gdyni im. Eugeniusza Kwiatkowskiego, Cambridge Valid Business School oraz Porto Business School (instytucja walidująca akredytowana przez AMBA, AACSB i EFMD), z wykorzystaniem materiałów dydaktycznych wydawnictwa McGraw Hill.
Oprócz zasadniczego programu MBA w ramach studiów realizowane są moduły praktyczne z wybitnymi ekspertami z branży będące doskonała okazją do wymiany doświadczeń, zainspirowania się oraz poszerzenia swojej wiedzy praktycznej w zakresie:
- procesu inwestycji i otwarcia obiektów
- specyfiki zarządzania personelem w branży
- zarządzania gastronomią
- zarządzania częścią noclegową
- zarządzania przychodami
- procesu doświadczenia gościa
- zarządzania sprzedażą i marketingiem
- zarządzanie kosztami w obiektach
Twoje nowe doświadczenie
– Cambridge
Sesje stacjonarne realizujemy w kampusach uniwersyteckich w Sopocie i Cambridge – przeżyj przygodę nauki i pobytu w jednym z najlepszych uniwersytetów na świecie.
PROGRAM MBA HoReCa
trwa trzy semestry akademickie i obejmuje łącznie ponad 500 zajęć godzin, w tym:
Praktyczne moduły realizowane przez ekspertów z branży HoReCa
Webinaria w czasie rzeczywistym prowadzone przez ekspertów – wykładowców akademickich i praktyków biznesu (zajęcia odbywają się w soboty)
Sesje stacjonarne w Sopocie oraz w Cambridge, UK (16-20 września 2024)
Nauka zdalna z wykorzystaniem podręczników i testów wydawnictwa McGraw Hill
Indywidualna sesja rozwoju kompetencji przywódczych
PROGRAM Total MBA
trwa trzy semestry akademickie i obejmuje łącznie ponad 500 zajęć godzin, w tym:
Zarządzanie gastronomią (F&B)
Zarządzanie częścią noclegową (Rooms Division)
Zarzadzanie przychodami (Revenue Management)
Proces doświadczenia gościa (Guest Experience)
Proces inwestycji i otwarcia obiektu (Pre-opening)
Zarządzanie kosztami w obiektach
Zarządzanie personelem w branży HoReCa
Zarządzanie sprzedażą i marketingiem w branży HoReCa
Praktyczny charakter programu
MBA to studia dla menedżerów z udziałem menedżerów. Poznaj ekspertów w swoich dziedzinach i przygotuj pod ich okiem projekt dyplomowy. Osiągaj korzyści już w trakcie trwania studiów.
Wykładowcy
Zajęcia prowadzone są przez praktyków biznesu oraz przedstawicieli najlepszych szkół biznesu z całego kraju
Kamil Czajkowski
– swoją karierę w hotelarstwie zaczynał jako bagażowy, pracował dla sieci Starwood potem Marriott w Polsce i w Kazachstanie m.in. jako Front Office Manager. Był także dyrektorem generalnym czterogwiazdkowego hotelu niezależnego. Obecnie pracuje jako psycholog i trener biznesu, wykładowca akademicki i coach.
Michał Osowiecki
–Revenue Manager InterCon..nental Warsaw. Posiada kilkunastoletnie
doswiadczenie w branzy hotelarskiej wsparte doswiadczeniem z zakresu finansów i kontrolingu w branzy przemyslowej. Pracowal w hotelach o zróznicowanym profilu- od obiektów miejskich, przez wypoczynkowe po biznesowe- zarówno sieciowe jak i niezalezne. Wieloletni Revenue Manager.
Zajmowal takze stanowiska specjalistyczne i kierownicze w dziale Recepcji, Rezerwacji, Sprzedazy i Zarzadzania Projektami (Six Sigma Green Belt).
Anna Ronkiewicz
– Posiadając 14 lat doświadczenia w HR, Anna zdobyła wszechstronną wiedzę i umiejętności, pracując w różnorodnych branżach i na różnych poziomach organizacyjnych. Jej kariera obejmuje role takie jak Dyrektor HR w Grupie Dobry Hotel, gdzie przez 2 lata wspierała realizację strategii personalnej, HR Manager w ET&S, gdzie przez 7 lat pracowała nad projektami HR przy boku zarządu, czy HR Business Partner w VECTOR Sp. z o.o., gdzie przez 4 lata wspierała dyrektorów w realizacji celów personalnych. Poza pracą zawodową, Anna jest aktywną sportowcem, pasjonując się rowerem, pływaniem, bieganiem i morsowaniem. Jest także coachem i trenerem biznesu.
Wojciech Białecki
–Doświadczony hotelarz i manager dużych zespołów związany z hotelarstwem od ponad 20 lat. Przez 15 lat pracował dla sieci Starwood i Marriott zdobywając doświadczenie w prowadzeniu hotelu, zarządzaniu projektami, zarządzaniu doświadczeniami gości, procesach otwarć hoteli, zarządzaniu budżetami oraz zarządzaniu jakością. Wierzy w budowanie kultury organizacyjnej, zarządzanie poprzez dane finansowe i rozwijanie przyszłych talentów. Od 5 lat współpracuje z Uniwersytetem Jagiellońskim prowadząc ćwiczenia dla studentów Zarządzania w Turystyce i Sporcie. Od 2018 roku prowadzi firmę konsultingową Hotel Life.pl a od 2023 wspólpracuje z Grupa Remo, tworząc butikowego operatora hotelowego. Grupa Remo prowadzi projekty hotelowe miejskie i resortowe i planuje 4 otwarcia hoteli w przeciągu kolejnych 4 lat.
Jakub Kuligowski
– zaczynając swoją karierę w hotelarstwie w 2010 roku jako członek zespołu działów gastronomii i pokoi w Sheraton Grand Kraków, przeszedł fascynującą ścieżkę zawodową. Po pięciu latach pracy w Krakowie, w wieku 23 lat, podjął nowe wyzwania w Sheraton Grand Park Lane w Londynie, a następnie przeniósł się do Sheraton Grand Hotel & SPA w Edynburgu, gdzie jako Duty Manager i Assistant Front Office Manager zdobywał kolejne doświadczenia. Jego kariera nabrała kolejnego wymiaru, kiedy powrócił do Polski, aby objąć stanowisko Front Office Managera w Sheraton Sopot Hotel, gdzie pracował przez 4 lata. Obecnie ponownie jest częścią zespołu Sheraton Grand Kraków, miejsca, które uznaje za punkt wyjścia swojej zawodowej drogi. Zarządzając działami Front Office, SPA oraz Housekeeping, dba o to, aby każdy dział osiągał wyznaczone cele, przyczyniając się do sukcesu hotelu i jego pracowników. Jego doświadczenie i pasja do pracy z ludźmi czynią go cennym członkiem branży hotelarskiej, gotowym do dzielenia się wiedzą i umiejętnościami.
Tomasz Rusiecki
– związany z branżą gastronomiczno hotelarską od prawie 20 lat, pierwsze doświadczenia zdobył Wielkiej Brytanii zaczynając od podstawowych stanowisk w strukturach kuchni, aby w kolejnych etapach rozwinąć swoją pasję oraz umiejętności głównie w zakresie zespołów konferencyjno bankietowych jednego z najbardziej znanych golf resort na świecie Old Course Hotel w szkockim St. Andrews, Radisson SAS w Szczecinie , jednego z najstarszych hoteli w Londynie Langham Hotel oraz Fairmont St.Andrews Golf Resort &Spa. W 2009 dołączył do kadry managerskiej nowo otwartego wówczas Sheraton Sopot Hotel i współtworzył całość działalności operacyjnej centrum konferencyjnego o powierzchni 4000 metrów kwadratowych. Był miedzy odpowiedzialny za wszystkie aspekty organizacyjne obsługi konferencyjno bankietowej podczas takich wydarzeń jak pierwsza polska Prezydencja w Unii Europejskiej w 2011 roku w Sopocie, konferencje Europejskie Forum Nowych Idei oraz Europejski Kongres Finansowy. W 2011 współuczestniczył w otwarciu nowego hotelu marki WESTIN – The Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa . W kolejnych latach awansował na stanowiska F&B Manager oraz F&B Director będąc odpowiedzialnym za wszystkie aspekty pionu gastronomii Sheraton Sopot Hotel. W 2019 dołączył do projektu Olivia Star Top nowego, nowoczesnego konceptu gastronomicznego obejmującego przestrzenie restauracyjno bankietowe w obrębie najwyższego budynku Olivia Business Centre, gdzie pełni stanowisko Head of F&B Department.
Międzynarodowy program i dyplom MBA
Programy MBA Collegium Prometricum są walidowane przez instytucje partnerskie: Cambridge Valid Business School oraz Porto Business School (akredytacje AMBA, AACSB i EQUIS), co jest potwierdzone znakami oraz podpisami partnerów na dyplomach Master of Business Administration.
Zasady uczestnictwa
- Studia mogą podjąć osoby posiadające wykształcenie wyższe i kilkuletnie doświadczenie zawodowe, najlepiej na stanowisku kierowniczym w branży HoReCa.
- O przyjęciu na studia decyduje kolejność zgłoszeń oraz rozmowa kwalifikacyjna
- Z uwagi na międzynarodowy charakter programu MBA oczekiwana jest znajomość j. angielskiego na poziomie umożliwiającym rozumienie tekstu podręczników oraz udziału w sesji prowadzonej przez wykładowców brytyjskich w Cambridge (Cambridge jest ośrodkiem międzynarodowym i nasi partnerzy umieją doskonale dostosować się do potrzeb grupy)
- Szczegółowych informacji chętnie udzielą pracownicy naszego biura: 698 101 798
Koszt udziału w studiach
Koszt udziału w studiach podyplomowych MBA HoReCa wynosi:
- 29.500 zł (zawiera koszty wpisowego) – promocyjne cena dotyczy tylko edycji wiosennej 2024 (cena regularna to 35.500 zł).
Podane ceny obejmują udział w zajęciach online w czasie rzeczywistym oraz sesjach stacjonarnych w Sopocie (2x) oraz Cambridge (1x), udział w branżowych modułach praktycznych, a także dostęp do materiałów edukacyjnych McGraw Hill.
Cena studiów nie obejmuje kosztów dojazdów oraz zakwaterowania w miejscach realizacji sesji stacjonarnych. Sesja w Cambridge odbywa się w kampusie uniwersyteckim a uczestnicy mają możliwość noclegu w obiektach kampusu w cenie znacznie niższej niż w hotelach, przy zachowaniu wysokiego standardu.
Podane ceny dotyczą opłaty jednorazowej. Istnieje też możliwość płatności ratalnych. Opłaty wnoszone są na konto wskazane słuchaczowi przez uczelnię na umowie o podjęcie studiów podyplomowych.
Informacji na temat możliwości pozyskania dotacji i stypendiów chętnie udzielimy osobom, które wypełniły formularz wstępnego zgłoszenia.
Twoje kompetencje. Twoje kontakty. Twoja kariera.
Uporządkuj swoją wiedzę, pozyskaj nowe kontakty i przyjaźnie. Zacznij nowe, jeszcze lepsze życie.
Formularz wstępnego zgłoszenia na studia MBA
Wypełnienie formularza zgłoszenia nie stanowi zobowiązania finansowego, ale jest niezbędne do weryfikacji kwalifikowalności kandydata na studia i nawiązania kontaktu w celu przekazania dodatkowych informacji.
Prosimy o staranne wprowadzanie danych. Błędne wpisy mogą skutkować utrudnieniem w podjęciu kontaktu z naszej strony oraz wadami w treści dokumentów i certyfikatów.